След стрелбата в ловешкото село: Тръгна подписка в подкрепа на Валентин Василев

1
3169
Патрулен автомобил
Патрулен автомобил. Снимка: Искра.бг

Близо 300 души са се подписали в защита на мъжа, застрелял съседа си след забележка за силна музика в ловешкото село Лисец.

Както Искра.бг писа около 21:44 часа на 18 октомври мъж беше застрелян по време на битов скандал. На телефон 112 се е обадил 59-годишен мъж, който е съобщил, че в село Лисец е възникнал скандал, а след това по време на сбиване е произвел изстрел, с който е прострелял друг човек и който се нуждае от помощ. Пострадалият е бил транспортиран в болница, където е починал.

Малко по-късно стана ясно, че скандалът е възникнал заради силна музика. Ръководителят на местната ловна дружинка Валентин Василев е направил забележка на празнуваща ромска фамилия заради силна музика. Посрещнал го мъж, който бил въоръжен с нож, при което Валентин извадил пистолета си и прострелял съседа си.

Кметът на Лисец Пламен Върбановски разказа пред „NOVA“, че убитият е тръгнал с нож срещу Валентин, „за да го коли“. Мъжът избягал, взел пистолет, изстрелял предупредителен изстрел, но нападателят не се спрял и тогава го е прострелял. По думите му пистолетът е бил законно притежаван.

Сега в селото се събира подписка в защита на Валентин. В нея са се подписали около 300 души. Те настояват ромската фамилия, чиито членове са пускали силна музика, да бъдат изселени. Местни коментират, че те били и от съседно село. Градоначалникът коментира, че убитият мъж е излежавал няколко присъди в затвора, а семейството му не е регистрирано в селото.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Влади
Влади
3 години по-рано

От къде взехте информацията колко души са се подписали ? И защо лъжете ???