След среща с Борисов: Маринов освободи зам.-главния секретар на МВР и шефа на ГДБОП

0
267
Младен Маринов
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев и директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/ Ивайло Спиридонов бяха освободени от постовете си. Те са подали заявления за напускане. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е разписал оставките им и така те вече са освободени от длъжност, предаде „NOVA“.

Това се случи след среща между премиера Бойко Борисов и Младен Маринов, съобщиха от правителствената информационна служба. Министър Маринов докладва на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

„Поздравявам ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред.“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поиска оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.

„В момента продължават процесуално-следствените действия.“, отбеляза още министърът на вътрешните работи.

Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments