След спецакцията в Бургас: Двама са с повдигнати обвинения

0
80
Снимка: Пресцентър на МВР

На двама души са повдигнати обвинение след вчерашната спецакция в Бургас, съобщи на брифинг окръжният прокурор Георги Чинев. По думите му става въпрос за четири отделни кражби на пари, цигари и алкохол и 6 килограма златни накити, като стойността е над 320 хил. лева. При три от кражбите са разрушавани стени за проникване в помещенията, а в два от случаите – за разрязване на металните каси за съхранение е използван специфичен режещ инструмент с газ пропан-бутан и кислород.

Престъпленията са извършени в Бургас и Айтос в периода от март 2017 г. до юни 2018 г., информират от пресцентъра на МВР. Апашите предварително проучвали обектите и маршрутите до тях, разбивали стени, заглушавали охранителните системи, рязали касите с горелки и други инструменти. Те се целили в заложни къщи и складове в промишлени зони.

Припомняме, че вчера в Бургас беше проведена специализирана полицейска акция, при която бяха претърсени седем адреса и задържани шестима души. Проверява се и информация за престъпления, извършени на териториите на други области, както и извън страната.

По време на брифинга не стана ясно самоличността на двамата задържани, но беше съобщено, че те са от от Бургас, на 40 години са и са осъждани за документни измами и кражби. За новото престъпление ги грози от 10 до 20 години затвор, плюс конфискация на част или на цялото им имущество.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments