След смъртоносното торнадо в Тенеси: 38 души все още са в неизвестност

0
148
Торнадо
Торнадо. Снимка: Wikimedia commons

След като няколко смъртоносни торнада преминаха през кварталите на Тенеси, при което загинаха най-малко 24 души, представители на властта твърдят, че 38 души остават в неизвестност в окръг Пътнам, съобщава “ABC News”.

Кметът на Куквил, Тенеси, един от най-засегнатите градове, пусна имената на хора, които все още липсват към края на вторник вечерта. Торнадата се вихриха рано сутринта във вторник в часовете след полунощ, проправяйки се през Нашвил и други градове в Тенеси. Туистерите свалиха електропроводи и събориха десетки домове, предприятия и други сгради. Някои от жертвите са спали в леглата си, заявиха административни служители.

“Удари толкова бързо, че много хора нямаха време да намерят подслон”, заяви кметът на окръг Пътнам Ранди Портър пред репортери във вторник. “Много от тези хора са спали”, подчерта той.

Губернаторът на Тенеси Бил Лий обяви извънредно положение в резултат на опустошителното бедствие. Националната гвардия е вдигната на крака, за да помогне в усилията за търсене и спасяване на още хора.

Превод: Диана Тодорова

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments