След сигнал за силна музика: Задържаха мъж, заплашил полицаи в Лом

0
1096
Патрулен автомобил
Патрулен автомобил. Снимка: Искра.бг

47-годишен ломски жител е задържан за възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си, съобщиха от ОДМВР-Монтана.

Около 04:10 часа на 4 август е получен сигнал в Районното управление в Лом от местен жител, който е казал, че силна музика идва от частен адрес в крайдунавския град. На място е бил изпратен дежурен автопатрул на РУ-Лом, който е установил на адреса множество лица в неадекватно състояние. Те са отказали да изпълнят издадените устни полицейски разпореждания.

47-годишният собственик на имота е отправил към униформените закани и заплахи за саморазправа, включително и за употреба на оръжие.

Незабавно е била сформирана оперативна група на РУ-Лом, която извършила претърсване на адреса. В жилището са били намерени и иззети 76 бутилки ракия, водка и уиски, с изтекъл акцизен бандерол или без платен акциз. Представители на Митница-Лом са взели отношение по случая с акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Служители на РУ-Лом са съставили на 47-годишния собственик на имота 3 акта – по Закона за защита от шума в околната среда, с който са били иззети 4 тонколони и усилвател, по Закона за МВР и по ЗНССПЕЕН 112. В РУ-Лом е образувано досъдебно производство по чл. 270, ал. 1 от НК.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments