След сигнал за незаконна сеч: Автомобилът на полицай от Галиче е запален

0
266
Изгорял автомобил
Изгорял автомобил. Снимка: Семейство Денови, Facebook

Автомобилът на семейство в Галиче е бил запален, след като член от него, който е полицай, е подал анонимен сигнал за незаконна сеч. Това е втори подобен случай във врачанското село, след като преди 2 месеца е било запалено заведението на друг местен жител, сигнализирал за същото престъпление. Това споделя Никола Рахнев, основател на инициативата Гората.бг, като добавя, че според него това не може да е съвпадение, а е отмъщение. Във Facebook той сподели публикация на потърпевшия, според която:

„Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители? Колко пъти се повтаря старата история?

Това е следствието от подаването на „анонимен“ сигнал от мен на прословутия номер 112, за поголовна сеч в землището на нашето селце Галиче, който се оказа съвсем не „Анонимен“! Знам, ще има коментари от сорта „къде си вреш гегата“, но това са казвали и хорицата през петте века робство! За това на тези „хорица“ ще кажа да са живи и здрави! Аз съм полицай и въпреки това ми се случиха тези неща, защото в селото има страх, в общината и в областта има страх, но най-лошото е че в цялата държава има страх! Страх да се посегне на „Наш човек“, страх да отстояваш правото, страх да си и кажеш мнение, страх……да си Човек! Някой идва пали, насилва или убива и след това всичко приключва с „неизвестен извършител“, а след това и поговорката „всяко чудо за три дни“!

Весело посрещане на новата година хорица, пожелавам Ви през новата година да ставате повече Човеци и да не се сгушвате в сянката на поклонничеството, а да се изправяте, защото сме се превърнали, а и с оправдание ни правят на маймуни!“

Припомняме, че на 30 декември през нощта пламъци унищожиха „Опел Аскона“. От ОДМВР-Враца констатираха, че при разследването са открити улики за умишлен палеж. Собственик на изгорялата кола е служител на Районното управление към АЕЦ „Козлодуй“ – 48-годишен мъж. Той живее в същото село, семеен е с 3 деца. Хората от селото го познават като скромен и трудолюбив човек, предава „Darik“. Според местните, полицаят не е конфликтна личност и нямал врагове. Все още не са ясни мотивите за палежа на автомобила.

По повод сечта в района Рахнев отчете, че се секат хиляди здрави дървета край река Скът.

„Преди 45 дни с мен се свърза буден местен жител. Аз го свързах с бивш министър на МОСВ – Борислав Сандов, а с депутат и бивш директор на ИАГ Александър Дунчев беше направена проверка и се оказа, че сечта е незаконна. Няма никакви документи по надлежния ред за „почистване“ на речни корита в Басейнова дирекция Дунавски район, а също така нямат и разрешение за сечи в Натура 2000 зона каквато има по поречието на река Скът в този район.“, коментира Рахнев и отбелязва, че след активната работа на Сандов са били съставени актове и сечта е трябвало да спре. Но това се е случило само за няколко седмици, а после е започнала пак. Рахнев пита от социалната мрежа:

„Що за държава? Що за закони, що за непукизъм?!“

В заключение Рахнев напомня, че всеки може да помогне за опазването на гората, като подава сигнали на https://zashtiti.gorata.bg/.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments