След сериозното недоволство: ГЕРБ със спешни промени за бързите кредити

0
143
Менда Стоянова
Менда Стоянова. Снимка: Скрийншот от Youtube

След създалото се огромно обществено недоволство от ГЕРБ ще правят спешни промени в Закона за потребителския кредит. Последните изменения в нормативния документ бяха приети вчера. Те предвиждат при неизплащането на бърз кредит неустойките да могат да достигнат до размер, който да се равнява на два пъти стойността на главницата.

Това предизвика остри реакции от различни страни, включително и от омбудсмана. Днес тя заплаши, че ако тези текстове бъдат обнародвани, ще сезира Конституционния съд. Освен това Диана Ковачева изрази недоумение от факта, че изобщо са били приети. Тя подчерта, че многократно е сигнализирала депутатите, че не трябва да подкрепят поправките, защото има редица сигнали от граждани в тази посока. Въпреки това управляващите приеха промените.

Сега решиха, че ще ремонтират отново закона, защото не искали името на ГЕРБ да се въвлича в пореден скандал изкуствено. Това обяви пред „24 часа“ председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Тук изниква важният въпрос защо тогава управляващите изобщо са внесли и подкрепили въпросните поправки. Както и чий интереси са обслужвали с това гласуване – на българските граждани или на фирмите за бързи кредити.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments