След секцио в Горна Оряховица: Родилка е починала в болницата във Велико Търново

0
1678
Бременност. Снимка: Pixabay.
Бременност. Снимка: Pixabay.

Жена е починала след планирано секцио, предава „NOVA“. Раждането е започнало в горнооряховската болница, но се е наложило жената да бъде транспортирана до Велико Търново.

Починалата е на 21 години. От МБАЛ-Горна Оряховица обясниха пред „bTV“, че по време на операцията не е имало усложнения. Оттам уточниха, че час след секциото е получила обилно кръвоточение, като са били предприети реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Заради усложненото състояние на родилката, е било решено тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с реаномобил и реанимационен екип.

„Жената е приета без родова дейност, но с просрочен термин за раждане на 20 август в 10:00 часа в АГО в болницата в Горна Оряховица. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания на родилката не е установена патология. Младата жена е посещавала редовно женска консултация, като нейната бременност е била наблюдавана. След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него.“

В 09:00 часа на 26 август лекарите са извършили класическо цезарево сечение. Бебето се е родило в стабилно състояние и с нормални показатели. След влошаването на състоянието й пациентката е била транспортирана и приета в областната болница в 13:00 часа на 26 август.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments