След полицейски изстрел: 19-годишен младеж е в добро състояние след животоспасяваща операция

2
145
Полиция, патрулка
Полиция. Снимка: Искра.бг

Тази сутрин роднини и близки на пострадалия 19-годишен младеж се събраха  на протест пред болницата в Плевен. Те настояват за справедливост. След 4-часова животоспасяваща операция днес момчето е в добро състояние – това заяви пред „БНТ“ д-р Деян Георгиев, баща на едно от момчетата, което е било в колата по време на изстрела.

Юли Юлиев, шофьорът на колата, разказва какво се е случило. На входа на град Плевен колата с четирите момчета се опитва да изпревари бял автомобил, който видимо криволичи по пътя и се движи с ниска скорост. Юли прави няколко опита да изпревари автомобила пред него, но другият шофьор дава газ и не му позволява. Стигайки до кръстовище, шофьорът на бялата кола засича тази с момчетата. Той сваля прозореца и пита:

Някакъв проблем ли има, момчета?

Юли му отговаря: „Ти ме засичаш„.

Мъжът посочва банкета и казва на момчето да отбие, за да се разберат. Той не се легитимира и не става ясно, че е от полицията. В колата освен него има още няколко едри мъже – всичките цивилно облечени.

Момчето и спътниците му преценяват, че при саморазправа, нещата няма да завършат добре и решават да не спират. Тогава се чува изстрел и момчето, което седи на дясната задна седалка извиква. Той е прострелян и е транспортиран до близката болница от приятеля си.

Живко Ламбов, директор на Областна дирекция МВР-Плевен, заяви, че по случая има образувано следствено дело в Окръжна прокуратура. А на служителя се извършва дисциплинарна проверка. Той е временно отстранен от работа.

Отчаян акт на протест? Защо машинист сряза спирачките на влак в Лом?

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] След полицейски изстрел: 19-годишен младеж е в добро със… […]

trackback

[…] След полицейски изстрел: 19-годишен младеж е в добро със… […]