След опустошителната буря: Читалището в Шипка има нужда от подкрепа

0
176
Покривът
Покривът. Снимка: Facebook

Читалището в Шипка отправи апел в социалната мрежа Facebook за подкрепа след опустошителната градушка. Оттам обясниха, че невижданото бедствие се е съчетало с лошото състояние на покрива и затова се нуждаят от голяма помощ. 

„С помощта на приятели и доброволци беше отводнен таванът и почистена галерията. С помощта на доброволците от Взаимопомощ почистен двора на Чирпанлиевата къща. Картините прибрани в сухата част на читалището – макар, че след градушката и ремонтираната част е вече уязвима. Дървената конструкция на покрива на читалището е в лошо състояние и необходимо не само подмяна на керемиди, а цялостен ремонт. Общата площ на покрива е 630 кв. м.“, обясниха още от читалището. 

Те подчертаха, че има нужда от почистване на много голямо количество строителен отпадък от тавана. Заедно с водата той тежал много и това носело риск от пропадания. 

Всички къщи и градини в град Шипка били пострадали и затова нямало вече ресурс дори и с подкрепата на доброволците. 

Затова бе отправен призив за дарения, защото необходимата сума за ремонта е голяма. Всеки, който желае да помогне, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN -BG64STSA93000028377840
BIC – STSABGS
Титуляр – НЧ „Светлина -1861“ гр. Шипка
Основание – За възстановяване.

Пожар в гараж в Хасково, има пострадал

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments