След направена забележка за неносене на маска: Жена нападна трима и вилня в столичен магазин

0
21
Маска
Снимка: Pixabay

Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишна жена за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на повече от един човек.

Около 19:30 часа на 31 октомври обвиняемата К.Л. влязла в магазин „Ф.“ на столичния бул. „Никола Мушанов“, без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на COVID пандемиятa в търговските обекти.

След като заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и го е ударила с ръка в лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Я.Г., която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на К.Л., й направила забележка, че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали вследствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди -престъпление по чл.131, ал. 1, т. 4 и т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти – престъпление по чл.325, ал. 2, алт. 2, вр. ал. 1 от НК.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Предстои делото срещу К.Л. да продължи в Софийски районен съд.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments