След като автомобил пропадна в река край Ягодина: Жители на Триград излизат на протест

0
433
Пропаднал автомобил
Пропаднал автомобил. Снимка: Радост Караиванова, Facebook

Автомобил е пропаднал в реката край пътя към село Ягодина. Това е пореден подобен случай, след като участъци от отсечката пропаднаха преди около 5 месеца. Именно заради това жители на Триград са решили да излязат на протест след няколко дни с настояване да бъде извършен ремонт.

„Заради неизвършване на ремонт на разрушени пътища в продължение на вече 5 месеца, които бяха разрушени в резултат на бедствието от декември миналата година – започнаха да падат коли в реката. В резултат на затопляне на времето, почвата става по-рохкава, по-ронлива и в комбинация с пролетните дъждове, пътищата започват да се разрушават.“, разказа Радост Караиванова в ефира на „NOVA“.

Последната злополука е станала при разминаване на две коли в по-тесен участък. По време на маневрата част от асфалта е рухнал, тъй като почвата под него е била изровена и така автомобилът е паднал. По думите на Караиванова заради малката денивелация превозното средство не се е преобърнало по таван и само това е спасило пътуващите в него от удавяне.

„По пътя за Триград има няколко такива участъка, където денивелацията е десетки метри – от 10 до 70 метра. Ако там се случи подобен инцидент случаите ще бъдат смъртни. Дано не се случва.“, добави тя.

Пропаднал път
Пропаднал път. Снимка: Радост Караиванова, Facebook

Караиванова коментира още, че ремонтът все още не е започнал заради административни грешки, но миналата седмица е дадено разрешение и се очаква той да стартира след празниците. Според нея през обходния маршрут не може да се преминава.

„Имаме контакт с институциите. Миналата седмица най-накрая е издадено разрешение за строеж и пътят трябва да бъде ремонтиран. Вече не вярваме обаче, че това ще се случи. Нещо повече, опасните участъци не са само тези три, за които са отпуснати пари, а са 14“, уточни тя.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments