След гонка с полицията и катастрофа: Заловиха край Костинброд микробус, превозвал мигранти

0
287
Полицейски патрулен автомобил, полиция
Полицейски патрулен автомобил. Снимка: Искра.бг

Заловен е микробус, превозвал нелегални мигранти. Той е бил хванат след преследване с полицията и заградителни действия от страна на служителите на реда, съобщиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/.

Микробусът е бил забелязан от екипи на СДВР днес около 14:30 часа. Той се е движел с висока скорост по Околовръстния път на София.

Шофьорът не се е подчинил на подадените от полицаите сигнали и не е спрял. Поради това служителите на реда са предприели преследване. В него са се включили и полицаи от ОДМВР-София.

Според данните до момента в района на Костинброд, след като е преминал през различни улици, шофьорът е направил рязък обратен завой към столицата. Преди излизане от Костинброд той е намалил скоростта и е скочил от микробуса, като го е оставил на собствен ход. Поради това той е ударил три паркирани автомобила.

След кратко преследване водачът е бил заловен. Той е на 31 години и е задържан. В микробуса са били установени мигранти, които са се самоопределили като граждани на Сирия. Огледът на мястото продължава и към настоящия момент.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments