След гонка с полицията и катастрофа на АМ „Тракия“ край Стара Загора: Младеж е пострадал сериозно

0
1775
Линейка
Линейка. Снимка: Архив

Млад шофьор е пострадал сериозно при гонка с полицията в Старозагорско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 02:00 часа тази сутрин край 180 км на АМ „Тракия“ полицейски служители са подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил движението, направил е заблуждаваща маневра, че ще спре, влязъл в насрещното движение на магистралата. За да предотвратят инцидент полицаите включили светлинната сигнализация и тръгнали след него.

Докладвано е в дежурната, предприети са били заградителни действия от друг патрул. Благодарение на намесата на автопатрула нарушителят е принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка.

Малко след това автомобилът е осъществил пътнотранспортно произшествие. Полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача, извикана е линейка.

Едновременно с това са успели да задържат и спътниците му – четири лица, някои от които непълнолетни. Част от тях са опитали да избягат от местопроизшествието.

Водачът, 19-годишен, бил неправоспособен. Той е настанен в болница със сериозни наранявания. Пътниците не са ранени.

Справка за автомобила показва, че той е с прекратена регистрация, няма гражданска отговорност. В сектор „Пътна полиция“ е започнато досъдебно производство по чл. 343 ал.1 б.б от НК.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments