След ареста за побой над жена му: Пуснаха на свобода пернишкия прокурор Бисер Михайлов

0
61
Съдебна палата
Съдебна палата в София. Снимка: Архив

Съдът пусна без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов. Не бяха намерени доказателства, че той е пребил жена си. Изпълнението бе незабавно.

По-рано през деня съпругата на Бисер Михайлов разказа, че имали семеен скандал, при който тя вероятно била загубила равновесие и това било причина за нейното падане. Биляна Михайлова, която в момента се намира в болница, твърди, че среднощният конфликт между нея и съпруга ѝ е обикновен битов скандал.

„Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство“, твърди тя.

В петък Софийската градска прокуратура се готвеше да обвини Михайлов в нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. Както и да поиска от главния прокурор да внесе във ВСС предложение за отстраняването на Бисер Михайлов от прокурорския му пост.

„Пострадалата заявява, че първоначално атмосферата е била спокойна, докато в един момент не са влезели в словесния конфликт, а след това очевидно са преминали и в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода – това предстои да бъде установено. Дъщерята е подал сигнала на 112 след като е видяла, че майката лежи на пода. Жертвата казва, че ѝ се губят моменти и не знае дали сама е паднала“, каза в петък Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Вчера прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов бе арестуван заради побой над съпругата му Биляна. Сигналът е подаден 45 минути след полунощ от дъщеря им. Прокурорът бе задържан за 72 часа по Закона за МВР.

Припомняме ви, че синът на семейството – Васил Михайлов, е подсъдим по няколко случая за побои. След избухването на скандалите с него, бащата – Бисер Михайлов, подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments