След 3 денонощия борба: Загасиха пожара в комбинат „Свилоза“

0
112
Свилоза
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Пламъците в химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов са били загасени, съобщиха от „БНР“. Както ви бяхме съобщили от Искра.бг, сутринта на 7-ми септември там избухна пожар. Подпалило се бе голямо количество дървесина, което се е намирало на територията на комбината.

Оттогава комбинатът не работеше. Във вторник с огъня все още се бореха над 50 пожарникари. Пламъците тогава бяха обхванали около 800 квадратни метра от предприятието. Нямаше пострадали хора.

Вчера собственикът на химическия комбинат Красимир Дачев заяви, че предприятието е старо, дървесината се обелвала и се натрупвали кори, които се самозапалвали. По тази причина и изключвал човешка намеса в инцидента макар разследването да не го изключва.

Най-накрая огнеборците са се справили със стихията. За трите денонощия са изгорели хиляди кубически метри дървесина, които са били предназначени като суровина за производството на целулоза. Тепърва щели да се изчисляват щетите от пожара.

Говорителят на местното ОДМВР Мариана Христова е заявила, че вече нямало пламъчно горене макар на места да имало локални пропушвания. Оттегляла се цялата налична техника и пожарникарските екипи като на място оставали да дежурят само автомобилите от ведомствената противопожарна служба.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments