Слави Трифонов прави партия „Няма такава държава“ и нов телевизионен проект

0
309
Слави Трифонов
Снимка: Скрийншот от YouTube

Слави Трифонов прави нов политически проект. Целта му ще бъде да направи законни решенията от референдума, иницииран от него през 2016 г. Това заяви самият телевизионен водещ по време на последния епизод от предаването „Шоуто на Слави“ по „бТВ“.

На референдума, който се проведе на 6 ноември 2016 г., едновременно с изборите за президент и вицепрезидент, гражданите бяха попитани:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

На него гласуваха 3 488 558 българи. Трифонов смята, че политическата класа се е подиграла с българските граждани, а волята им е била пренебрегната:

„В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това Народното събрание също наруши закона, който самò беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума“.

Проектът на Трифонов ще се казва „Няма такава държава“. По думите му чрез него по законен път решенията от референдума ще бъдат променени в закон.

Водещият съобщи още, че след 15 септември ще започне и нов телевизионен продукт – „Седем – Осми“, но не разкри детайли „как и къде“. Девизът му ще бъде „Силата е в истината“.

„В българския език има думата „свободен“ и тя няма антипод, може би „несвободен“. Тъй като аз и моите колеги тук се чувстваме несвободни, решихме да изберем обратното на несвободен. Затова ние напускаме bTV, благодарни сме на bTV и на всички хора, с които сме работили, на всички мениджъри, разбира се най-вече на всички служители. За нас беше страхотно 19-годишно преживяване. Но пред сигурността на сегашната обстановка, ние избираме несигурността на свободата.“

Първият епизод на „Шоуто на Слави“ беше излъчен на 27 ноември 2000 г.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments