Слави: Нямаме място в тази коалиция поради 2 причини

1
702
Слави Т. Трифонов
Слави Трифонов. Снимка: Скрийншот от видео на "7/8 TV"

Днес министрите на „Има такъв народ“ /ИТН/ напуснаха заседание на Министерския съвет заради изключително лошия бюджет, който представи министърът на финансите Асен Василев. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в свое специално обръщение, публикувано в социалната мрежа Facebook.

„Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър, се справят. Нито тази коалиция работи, както трябва. Даже това е агония.“, заяви Трифонов и продължи:

„Искам да Ви кажа, че през целия си живот съм се стремял да правя разлика между повод и причина. Напускането на министрите на ИТН днес е повод и това е поредният повод. Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари.“

По отношение на Република Северна Македония /РСМ/ премиерът Кирил Петков води друга външна политика, различна от тази на Министерството на външните работи /МВнР/, на парламента и на тази, деклариран на консултативния съвет при президента, посочи Трифонов. По думите му министър-председателят си има друг външен министър, а не Теодора Генчовска.

„Този външен министър се казва Весела Чернева.“

Петков е обещал на различни лидери в Европа и света, че ще вдигне ветото над РСМ и прави всичко възможно това да се случи, твърди Трифонов.

„Въпреки че огромната част от българските граждани искат РСМ да започне преговори чак, когато изпълни договора между двете държави, подписан през 2017 г.“

По този начин Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава подписаното коалиционно споразумение, заключва Слави. По думите му Македония е важна част от нашата история, нашата душа и никой няма право едностранно да взима решения против волята на българския народ. И обяви:

„Това се нарича простичко – национално предателство.“

По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу, каза лидерът на ИТН.

„Не знам на вас как ви изглежда тия милиард. И аз преди като съм гледал телевизия винаги, когато заговорят за милиарди, направо настръхвам. А сега? Това направо ме ужасява. Всеки лев е важен! Особено, ако говорим за парите на държавата, защото това всъщност са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да експериментира с тях еднолично и да ги харчи, както намери за добре. И да прави каквото си иска, ако ще не да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт.“

„Никой не знае за какво се изхарчи най-голямата сума в историята на България. 9 милиарда лева за 9 дена през декември 2021 г. 4 милиарда се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди. Тоест вземаха се пари от енергетиката и се харчиха, защото нямаше достатъчно други приходи. 1 милиард и 200 милиона от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно, обаче зърно няма. А и милиард и 200 ги няма – къде са? Повечето така наречени мерки, планирани за актуализацията на бюджета само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората.“, прогнозира Трифонов и пита:

„Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро ще ловят?

„Щяха да ги хващат мръсните пари и да ги вкарват в държавата. Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Къде са онези 8 милиарда кражби от бюджета и защо не са в държавата? Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг над 10 млрд. лева само за тази година? Кой мислите, че ги плаща тия пари, той ли ще ги плаща или ние и нашите деца. Добре де, аз нямам деца, но съм загрижен за всички.“, заключи Слави Трифонов.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Венцислав Стефанов
Венцислав Стефанов
5 месеци по-рано

Слави, аз не видях да си доказал твърение, човек… НЕДОКАЗАНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ СА ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ НА КАКВИТО СМЕ СЕ НАГЛЕДАЛИ И НАСЛУШАЛИ И ДОКАТО ЛЪЖАТА И КЛЕВЕТАТА НЕ СЕ КРИМИНАЛИЗИРАТ – ВСЕ ЩЕ Е ТАКА … ЗА ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ КРУМ Е РЕЖЕЛ ИНСТРУМЕНТА … ЕЗИК ИЛИ ГЛАВА. МОЯ СЪВЕТ Е ДА СИ ХОДИШ В ПЛЕВЕН … Научи се от инженера – ВСЯКО ТВЪРДЕНИЕ СЕ ДОКАЗВА, А ДОКАЗАТЕЛСТВОТО СЕ ПРОВЕРЯВА …