„СКАТ“ е купила общински терен на цена 50 пъти над данъчната оценка

0
187
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС

Теренът, който фирма „СКАТ“ е придобила през 2008 г. от община Бургас, струва 50 пъти над данъчната оценка. Това коментира депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов за „бТВ“. По време на тази сделка той е председател на Общинския съвет в Бургас.

Симеонов твърди, че е поискал завишаване на пазарната цена три пъти на кв./м на 930 евро на кв./м. По думите му не става въпрос за имот, а за градинка около закупен от СКАТ имот.

Той е поискал от тогавашния кмет на Бургас да завиши оценката на терена, защото е знаел, че може да бъде атакуван за тази сделка. Няма пазарна, но има политическа логика, уточни депутатът.

След години върху терена е построен жилищен блок, за да може „СКАТ“ да си върне инвестицията от 1 млн. лева. За нея Симеонов теглил кредит и изчислява, че все още не си е възвърнал цялата сума.

Симеонов смята да съди човека, подал сигнал в прокуратурата за тази сделка, защото в него имало „редица неверни твърдения и лъжи“. Той отново попита защо при толкова оставки заради „Апартаментгейт“ премиерът не иска и оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, чието има е забъркано в сделка за апетитен имот в София срещу 220 евро на кв./м.

Депутатът призна, че оставката му като вицепремиер е била „поискана в общи линии“ – той се оттегли от поста след протести на майки с увреждания, които бяха обидени от негово изказване. По думите му не е имало натиск, а е усетил липса на подкрепа от партньорите.

Запитан дали коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти ще изкара пълен мандат той отговори, че всичко е много динамично и не може да прогнозира.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments