Скандал между Василев и Пеевски в парламента

0
1321
Размяна на реплики
Размяна на реплики. Снимка: Скрийншот от видео на „БНТ“

Началото на днешното пленарно заседание беше белязано от конфликт между народните представители Радостин Василев и Делян Пеевски, предава „Actualno.com“. Причината – включването в парламентарната програма на рокада, предложена от Мустафа Карадайъ, депутатът Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционните въпроси.

По този повод независимият депутат Радостин Василев коментира: „Виждам, че ДПС бърза с конституционната реформа.“ И продължи:

„Къде е точката в дневния ред за имунитета на г-н Бойко Борисов? (…) Тази точка е доста по-важна от Всемирния пощенски съвет. (…) Спокойно, господин Пеевски.“

Слизайки от трибуната Василев застана пред банките на народните представители от ДПС и размени остри реплики с Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ.

Впоследствие Радостин Василев коментира във Facebook:

„Омертата в Народното събрание пази имунитета на Бойко Борисов, а Делян Пеевски ще прави конституционна реформа. Падението е пълно. Днес предложих от трибуната в седмичната програма на НС да бъде включена точката за имунитета на Бойко Борисов, тъй като в деловодството вече е депозирано искането на главния прокурор. Росен Желязков се направи, че не ме е чул, а ПП-ДБ гледаха в земята. Нормално е, те ще „перат“.

Малко преди това ДПС включи в днешната програма точката за избор на Делян Пеевски за член на комисията по Конституционни въпроси. В тази връзка казах, че това Народно събрание достига нови висини в своята работа, което не се хареса на на г-н Пеевски и той започна да ме обижда от мястото си.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments