Синдикат „Образование“ призова: Увеличаване на междусрочната ваканция заради грипа

0
3101
Д-р Юлиян Петров
Д-р Юлиян Петров. Снимка: Facebook

Синдикат „Образование“ призовава за увеличаване на междусрочната ваканция, за да се предотврати разпространението на грипа. Те изразяват загриженост за здравето на учениците и учителите и настояват да не се прибягва до онлайн обучение.

Председателят на синдиката, Юлиян Петров, подчерта, че решението за онлайн обучение е в компетентността на Регионалното управление на образованието, но призовава Министерството на образованието да вземе централно решение относно увеличаването на ваканцията.

Петров обясни, че през последните три години онлайн обучението показва своите ограничения и не би трябвало да бъде прилагано в случай на грипна епидемия, когато има голям брой болни учители и ученици. Той настоя за увеличаване на междусрочната ваканция, което, според него, би предотвратило разпространението на вируса.

Според председателя на синдиката, увеличаването на учебното съдържание и времето не е гаранция за подобрение на резултатите. Той разкритикува онлайн обучението като метод, използван в крайни случаи, и подчертава, че неговите ползи са ограничени. Петров предлага промени във възпитанието и връзката между родители и учители, за да се постигнат по-добри резултати по-бързо.

Относно зимната ваканция, Петров отбеляза, че изключването на почивните дни и официалните празници пречи на децата да прекарат време със своите родители. Той се противопостави на идеята за увеличаване на учебната година и подчерта, че това не допринася за подобрение на резултатите

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments