Симов: Опозицията на Нинова иска отново да избира председател с шушукания

0
48
Александър Симов
Александър Симов. Снимка: БСП

Темата за смяна на председателя категoрично не стои на дневен ред и няма да бъде обсъждана по време на 50-ия Конгрес на БСП. Това стана ясно от думите на члена на Националния съвет на партията Александър Симов в ефира на „NOVA“.

Симов припомни, че Корнелия Нинова бе избрана през 2020 г. за председател с пряк вътрешнопартиен избор и тогава всеки социалист е имал правото да изкаже мнението си по въпроса.

„Опозицията на Нинова в момента се опитва да върне правилото, с което лидерът на БСП се избираше в зала с шушукания по кьошетата. Това е връщане назад и затова няма как мога приема тяхната позиция“, заяви той.

По думите му избори за председател предстоят през следващата година.

Симов изрази надежда, че БСП ще се представи много по-добре на предстоящите избори. Той посочи, че въпреки фрагментираното Народно събрание, левицата е успяла да постигне част от своите казуси.

„Ние сме партия, в която има различни мнения, но не очаквам да има някакъв драматичен скандал. Корнелия Нинова продължава да има подкрепата на делегатския състав, на членската маса. Вътрешната опозиция да опита на вътрешнопартийните избори“, завърши Симов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments