Симеон Ставрев: Приоритет за нас е да освободим площад “Света Неделя” от паркиралите коли

0
37
Паркирали автомобили
Паркирали автомобили. Снимка: "Спаси София"

Общинските съветници от “Продължаваме промяната-Демократична България” и „Спаси София“ /ПП-ДБ-СС/ ще предложат премахване на паркиралите коли около храм “Света Неделя”.

Това заяви започващият своя втори мандат в Столичния общински съвет Симеон Ставрев пред “Клуб Z”.

“На първо място с колегите ще вкараме доклад, който да освободи площад “Света Неделя” от паркиралите коли. Това е пространство с голям пътникопоток, което искаме да превърнем в свободен площад за хората. В момента там има джвакащи плочки, коли навсякъде и безумна идея на предишното мнозинство да се изгради допълнителен паркинг върху заритата с чакъл археология. Крайно време е да разрешим казуса”.

По думите му новият кмет Васил Терзиев и обновения състав на местния парламент в София ще работят по редица важни приоритети, като ще се започне от най-простите неща, които трябва да се случат възможно най-бързо

„Важно е да приемем икономическата рамка за градския транспорт”.

Общинският съветник добави, че в най-кратки срокове Столичният общински съвет трябва да гласува план-сметката за чистота и бюджета на града за 2024 година. 

Ставрев подчерта, че „ПП-ДБ-СС“ ще подкрепи Борис Бонев за председател на СОС, а преговорен екип на обединението вече провежда разговори с останалите политически групи. Относно формирането на мнозинство общинският съветник предупреди, че няма да се влиза в никакви безпринципни договорки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments