Сигнал до Искра.бг: Заради незаконен паркинг унищожиха дървета в столичния ж.к. „Мусагеница“

1
63
Асфалтирани дървета
Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

Столичният квартал “Мусагеница” осъмна с асфалтирани дървета. Престъпното деяние е извършено през почивните дни пред един от хранителните магазини в квартала.

Сигналът бе подаден на редакционната поща на Искра.бг от загрижени граждани, които недоумяват как това е било допуснато. Изпратени са и снимки, на които се вижда че пресният асфалт обгръща плътно стволовете на дърветата, което е пагубно за техния живот. 

Асфалтирани дървета
Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

Ето какво пишат жителите на квартала, които вече са подали сигнал до общинската администрация, тъй като действието е извършено без нейно знание. 

“Мястото беше хубава градинка. Първо посипаха чакъл, после отрязаха храстите и 1-2 дървета, а сега асфалтираха останалите. Пет дървета ще бъдат унищожени. Там не е необходим паркинг. Това е квартален магазин, в него пазаруват само хора от „Мусагеница“, както и пациенти на близката болница по онкология. Пред никой от магазините ни няма паркинг, дори пред големите. Предвид това, че асфалтирането е станало в почивните дни, предполагаме, че е извършено без разрешение от общината”. 

Асфалтирани дървета
Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

В сигнала се допълва, че кметът на район “Студентски“ Петко Горанов е потвърдил, че действията на извършителя са абсолютно незаконни. Ето каква е била неговата реакция относно сигнала. 

Асфалтирани дървета
Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

“Извършвани са строителни своеволия и недопустими асфалтови работи. Дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район „Студентски“. Това е самоуправно действие, извършено целенасочено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен. Предприемат се действия по установяване на всички факти и обстоятелства за налагане на санкции, съгласно законодателството. Ще бъде приложена цялата строгост на закона”.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Таксиметровите шофьори излизат на безсрочен протест: Какви са исканията им?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Сигнал до Искра.бг: Заради незаконен паркинг унищожиха… […]