Шумен се намира пред криза заради COVID пациентите

1
2592
Лекар
Лекар. Снимка: Pixabay

Шумен се намира пред криза заради лечението на заболели с COVID-19. Със заповед на Здравната инспекция бяха разкрити 20 легла в Онкологичната болница. Няма възможност обаче да се открият още там, защото лекарите са специалисти в онкозаболяванията, а е и рисково смесването на пациенти с коронавирус и на такива с онкологични заболявания.

Управителят на лечебното заведение доктор Свилен Арнаудов също е изтъкнал позицията си „против“ разкриването на COVID легла, защото според него по този начин се застрашава животът на пациентите им, които и без това са със понижен имунитет. Той коментира пред „БНР“, че липсват и медици, които могат да лекуват заболяването.

„Страхуват се да идват на диспансерните прегледи, на които ги каним с писма. Страхуват се дори да идват на тези прегледи, а какво остава когато знаят, че има COVID болни в тази структура.“, добави д-р Арнаудов.

В болницата няма да се разкриват допълнително легло, защото няма кой да лекува заболелите. Според директора на болницата в Шумен това е решение за ден, защото 2/3 от местата в новото отделение вече са заети, а броят на пациентите постоянно се увеличавал:

„Линейките транспортират непрекъснато пациенти съмнителни, някои с доказани PCR тестове.“

Медиците са категорични, че ще се намерят сгради, в които да се разкрият COVID отделения, но за кризата с лекарите, медицински сестри и санитари изход засега няма.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Varg
Varg
3 години по-рано

Да ви го начукам,няма никакъв вирус.