Ще съберат ли русенци пари за паметник на Левски?

0
26
Снимка на Васил Левски
Снимка: Wikimedia Commons

Има нова акция за събирането на средства и изграждането на паметник на Васил Левски в град Русе. Кампанията започна преди 2 години от инициативен комитет. В нея взеха участие много училища и фирми. До момента са събрани 110 000 лева. Нужни са още 10 000, предаде „БНТ“.

Те ще бъдат набирани от доброволци, които ще продават плакати, картички и снимки с лика на героя. За тях това е пример и начин, по който да се съхрани историята ни.

Проектът е изработен от скулптора Даниел Кънчев, който също е родом от Русе. Предвидено е тържественото откриване на монумента да бъде през февруари 2020-та година, допълни „Телевизия Европа“.

Един от членовете на инициативния комитет Траян Тотев сподели, че призовават гражданите да се включат. Така ще имат възможност да притежават нещо, което ще им напомня за славната ни история. И ще могат да се гордеят, защото са дали частица за изграждането на статуята.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от