Ще присъства ли президентът на тържественото отбелязване на 3 март на Шипка?

0
137
Президентът. Снимка: Фейсбук, Румен Радев
Президентът. Снимка: Фейсбук, Румен Радев

Президентът Румен Радев ще вземе участие в тържествената церемония по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка, съобщи самият той в социалните мрежи. Той уточни, че чрез тези действия се отдава уважението към паметта на загиналите за нашата страна и това е наш морален дълг като народ.

В 11:30 часа държавният глава ще приеме почетния строй, след което ще се проведе ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Той ще произнесе слово по случай националния празник. Румен Радев изтъкна:

„Уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от преодоляването на изпитанията, пред които сме изправени днес“.

Ето пълния текст на коментара му:

Уважението към паметта на загиналите за България е наш морален дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от преодоляването на изпитанията, пред които сме изправени днес.

На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България.

Превъзмогването на духовната криза изисква моралният пример на хората, чиято саможертва е вложена в темела на българска държава, да бъде не само спомен, а да вдъхновява и ръководи делата ни в ежедневието. Достойно бъдеще за страната си можем да градим, само когато сме единни като нация.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments