Ще получи ли „Продължаваме Промяната” регистрация като партия?

0
24
"Продължаваме промяната". Снимка: Facebook

Съдът даде ход на делото за регистрация на „Продължаваме промяната“ /ПП/. Софийският градски съд ще проведе заседание днес, на което ще бъде разгледано искането. Магистратите имат 14-дневен срок да вземат решение. При подобни производства е възможно и да се намеси и Прокуратурата като оспори регистрацията. В този случай обаче тя нямаше възражения.

След регистрацията бившият шеф на НС Никола Минчев заяви, че все още не са се провеждали разговори между ПП и ДБ са съвместно явяване на изборите. Той каза още, че според него сходството в имената между формацията на Кирил Петков и Асен Василев и тази на добричкия кмет Йордан Йорданов няма да представлява проблем при регистрацията.

Срокът за вписване в ЦИК за предстоящите избори е 17 август. На последните парламентарни избори Кирил Петков и Асен Василев участваха с регистрациите на партиите „ВОЛТ“, „Средна европейска класа“ и „Социалдемократи“. Тогава те избраха да използват регистрациите на малките партии, тъй като нямаха технологично време да основат своя партия. По закон формацията трябва да е регистрирана поне 45 дни преди парламентарните избори.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments