Ще има промяна в кучешкия приют в Горни Богров?

0
75
Бездомно куче
Бездомно куче. Снимка: Pixabay

Най-големият кучешки приют на „Екоравновесие“ се ремонтира и се преустройва. Клетките се разширяват и позволяват настаняване на всякакви по големина животни. Сменят се загражденията и къщичките на кученцата, подобряват се условията за обитаване.

„През последните години се забелязва прогресивно намаляване на безстопанствените кучета в столицата“, зави директорът на ОП „Екоравновесие“ д-р Милена Павлова пред „БНР“. След последното преброяване от 2018 година са били отчетени 3589 кучета, а през 2007 са били 11124. В момента бездомните кучета се концентрират в крайните квартали.

Приоритет за настаняване в приют са кучета, за които има сигнали за прояви на агресия. Животни, прибрани в близост до детски заведения, пътища и летището също не се връщат.

В началото на COVID пандемията е било забелязано масово изоставяне на кучета, по-късно е започнало по-усилено осиновяване на животни. Заради войната в Украйна интересът към животните у нас е по-слаб, защото неправителствените организации в Западна Европа са насочили към животните засегнатите от военните действия територии.

Очаква се през пролетта да има засилен интерес от страна на доброволци да разхождат кучета от приюта.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments