Ще има ли драстично поскъпване на водата в София?

0
121
Чешма
Снимка: Pixabay

Исканото от „Софийска вода“ поскъпване на водата с над 22% или 3,60 лв. за кубик от следващия месец и близо 4 лв./кубик за следващата година е в ущърб на софиянци и цели единствено по-високи печалби за концесионера на „Софийска вода“. Това посочиха в своя позиция от столичната организация на „Продължаваме промяната“ /ПП/. 

С политическата подкрепа на ГЕРБ, бившия председател на СОС Георги Георгиев и подписа на г-жа Фандъкова бе одобрен бизнес план на „Софийска вода“, който предвижда двойно по-висока норма на възвръщаемост спрямо тази на другите големи ВиК оператори, разкриха още от ПП. И допълниха: 

„Сега решението за увеличението е в ръцете на Комисията за енергийно и водно регулиране. Очакваме КЕВР да действа независимо и да наложи разумен таван на нормата на възвръщаемост като вземе под внимание само реалните разходи и възможните инвестиции на заявителя, и нивата на инфлация, която е отчетливо под 3%.“

„Групата на ПП в СОС ще продължи да настоява и работи за прозрачност и контрол на инвестициите във ВиК инфраструктурата на столицата и за прекратяване на всички практики от миналото, когато вместо за гражданите на София са се взимали решения в полза на партийни или корпоративни интереси“, посочиха още от „Продължаваме промяната“. 

Дете е с опасност за живота, блъснато от 19-годишен в Русе

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments