Ще бъде пусната в обращение сребърна възпоменателна монета „175 години от рождението на Христо Ботев“

0
148
Монетата
Монетата. Снимка: БНБ

От 3 януари Българската народна банка /БНБ/ ще пусне в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „175 години от рождението на Христо Ботев“ от серията „Българско възраждане“. Цената при пускането ѝ в обращение е 114 лева.

Монетата ще се продава в БНБ – на 2 каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и 4 каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

Всеки клиент ще може да закупи от касите Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „175 години от рождението на Христо Ботев“, емисия 2023 г., можете да видите тук.

Новата монета ще бъде предоставена на банките за продажба до края на работния ден на 3 януари.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments