Ще бъде подписан Меморандум за намерение между украинското и българското военно министерство

0
79
Министерство на отбраната
Министерство на отбраната. Снимка: Уикипедия

Меморандум за намерение между украинското и българското военно министерство – това одобри Министерският съвет днес. Предвижда се документът да бъде подписан от ресорния министър Тодор Тагарев.

Меморандумът очертава широк кръг от области за двустранно сътрудничество в сферата на отбраната – научно и технологично сътрудничество, развитие на военното образование и наука, обмен на опит в подготовката и използването на въоръжените сили, разработване на комуникационни, информационни, навигационни и сензорни системи, военна медицина и други области от взаимен интерес.

Подписването ще бъде знак за готовността на България за засилване на сътрудничеството за развитие на способностите на Украйна за защита и укрепване на устойчивостта й и за повишаване на оперативната й съвместимост с НАТО.

Документът е в съответствие с приетата от 49-ото Народно събрание на 6 юли Декларация в подкрепа на членство на Украйна в НАТО.

Подписването не поражда правни задължения за държавите и не предполага разходването на допълнителни пари от държавната хазна.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments