Ще бъде ли изкоренена корупцията в ДППИ?

9
464
Териториално поделение
ТП "Пристанище Бургас" на ДППИ. Снимка: Искра.бг, Архив

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/ ще се бори стремглаво с корупцията в тази институция. Това казаха източници на Искра.бг, които посочиха, че новото ръководство няма да позволи няколко частни лица да управляват ведомството и това да е в ущърб на обществото.

Припомняме ви, че дългогодишният директор на предприятието Ангел Забуртов беше сменен от Анна Натова. След нея на поста застана кап. Георги Събев, а в момента е Петър Сеферов.

Според източници на Искра.бг основната цел на новото ръководство, още от стъпването на Георги Събев в длъжност, е била борбата с корупцията и тя да бъде преборена. По думите им по време на управлението на Събев, той се е доказал и се е справил изключително добре с работата си, т.е. защитавал е интересите на българската държава. Това обаче не се е харесало на определени хора, които са поискали той да не е начело на предприятието. Това налага смяната му с Петър Сеферов, като Събев остава в борда на ДППИ.

Предполага се, че по този начин борбата с корупцията няма да бъде прекъсната, а тя ще продължи. От Искра.бг вярваме, че Петър Сеферов ще завърши това, което е започнал Георги Събев и ще го доведе до успешен край.

Близки до медията споделиха, че в предприятието предстоят промени в полза на бургазлии и на обществото, а не на няколко лица. Досега години наред всичко се е диктувало по телефона от 2-3 души, но това ще се промени. Обществото и бизнесът ще разберат какво означава качествена промяна и равни условия за всички, а не облагодетелстване на шепа хора. Поради тези причини Георги Събев е бил представен пред обществото в негативна светлина. Това се очаква да се случи и срещу Петър Сеферов и да има атаки срещу него при добре свършена работа.

Наши източници разказаха, че Георги Събев и колегите му няма да позволят няколко частни лица да управляват ведомството, а ще върнат собствеността на предприятието на държавата.

Ръководството на ДППИ се е заело с нелеката задачата да изкорени корупцията, която дълги години е била властелин над тази институция. Сега структурата е започнала да работи правилно, а не както е действала при предишните управления като еднолична фирма. Тези промени няма да са благоприятни за хората, ръководили задкулисно ведомството през изминалите години.

Мнозина вярват, че новото ръководство, още от Георги Събев, а сега и с Петър Сеферов, ще донесе тази положителна промяна, от която има нужда не само тази институция, но и много други. От Искра.бг считаме, че това може да бъде добрият пример и да се покаже как се управлява държавно предприятие, работейки законно и в полза на държавата, обществото и бизнеса, а не да бъде играчка в няколко партийни ръце, омърсени с корупция.

Абониране
Известие от
guest
9 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Pimp08
Pimp08
14 дни по-рано

Събев, Събев, тези платени статийки колкото и да ги пишете, никой няма да ти повярва… жалко, че те оставиха в борда на ДППИ – и от там трябваше да те изметат!!!

Sigibe
Sigibe
14 дни по-рано

Как точно защитаваше Събев интересите на държавата?????
С разходи за по над 8000 лв за гориво, за да си ходи всеки ден в Бургас?!
С това, че в пристанище Бургас най-важното е да намести бизнеса на сол ташака си, пардон дИпутата Бачийски?!
С това, че доведе за финансов контрольор един учител и го набута да взима пари във всички проекти и обществени поръчки…

А може би защитаваше държавата като води ЕЖЕДНЕВНО жена си и дъщеря си в предприятието и обсъжда служебните въпроси в тяхно присъствие?!….

СМЕШЕН СИ! СМЕШНИ СТЕ И ВИЕ, КОИТО ПИШЕТЕ ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ!

TrrrCakov
TrrrCakov
14 дни по-рано

По-жалка статия дали съществува…. дъното ударихте! Глупаци, псевдожурналисти и лъжци!!!
А този Събев, който незнайно откъде го изкопаха, няма нито компетенцията, нито уменията, нито класата на предшествениците си, като изключим онова нещо Добромир Янев – той беше същия смешник!

Vikkgabo
Vikkgabo
14 дни по-рано

Докога ще пишете ПРОСТОТИИ
И похвални слова за селски пръчки?????.

Kuche pazach
Kuche pazach
14 дни по-рано

ГОШО, хем си насран хем си поръчваш статии да ти лъскат имиджа,,,, не става! Лайното си мирише даже и да го покрие ш 😠

Пристанище Бургас
Пристанище Бургас
13 дни по-рано

Тези, който пишат срещу Георги Събев предполагам са същите тези, на който той им спря далаверите и тези, който ги уволни. Аз виждам, че за пръв път в тази държавна структурна някой наистина мисли за обществения интерес.

ДЯКОНА
ДЯКОНА
13 дни по-рано

Пич, Събев е един голям мошенник и абсолютен тъпанар. Хората ти дават конкретика!!!! Отговори!!! Какви са тези разходи за гориво??? А това, че е подлога на Костадин Бачийски и неговият брат Петко Бачийски – всеизвестни мошенници, а вторият е и изпечен лъжец, който трябваше да е в затвора заради измами с ДДС. И ако някой кадрува в това предприятие по телефона и задкулисно това е фамилия БАЧИЙСКИ чрез ДРУГИЯТ ИЗПЕЧЕН МОШЕННИК ГЕОРГИ СЪБЕВ. Този последният трябва НЕЗАБАВНО МИНИСТЪРЪТ ДА ГО ИЗМЕТЕ И ОТ БОРДА И ДИРЕКТНО ДА ГО НАПРАВИ КЛИЕНТ НА ПРОКУРАТУРАТА И ДА МУ УДЪРЖИ ПАРИТЕ ЗА ГОРИВОТО!!! СРАМ!!!… Прочети още »

Водно конче
Водно конче
13 дни по-рано

Голям смях!

Questions
Questions
12 дни по-рано

Интересно ми защо преди известно време една статия във Флагман бе свалена толкова бързо? Беше интересна за високо интелигентния Събев. Но вероятно е струвало не малка сума на всезнаещият Бачийски за да я свалят. И какво направиха тези ипсулини на мисълта Добромир Янев (Ген. директор от август 2021г.- февруари 2022г.) и Георги Събев от юни 2022г. като генерален директор? Отговор Нищо!!! А може би и една друга връзка с водната палата би било интересно да се изследва?