Ще бъде изградена нова болнична сграда за модерно лечение на онкологични заболявания в Бургас

0
51
КОЦ - Бургас
Снимка: Искра.бг

Общинският съвет в Бургас реши единодушно да даде разрешение за учредяване на право на строеж в полза на Комплексния онкологичен център за изграждане на болнична сграда в имот частна общинска собственост.

Пред членовете на местния парламент кметът Димитър Николов обясни, че това ще осигури на Бургас и целия регион най-модерното в страната лечение на онкологичните заболявания:

„В моя дневен ред тази докладна стои на първо място. От четири години стартирахме този проект и сега предстоят серия от докладни, които вие трябва да подкрепите. Това е изключително мащабен проект, който касае Бургас и региона. След като се реализира този проект, това ще бъде най-модерният онкологичен център на територията на страната. Ще обединим дейностите, хирургията ще бъде на най-високото трето ниво. Досега пациентите го ползваха на територията на София и извън страната. Ще се подобри значително услугата в онколечението. Ще има и следваща докладна, която ще касае и финансирането по този проект. Аз съм убеден, че ръководството на нашия Онкологичен център ще направи всичко необходимо, така че и оборудването ще бъде на изключително високо ниво и съм убеден, че с този нов вид лечение, ще намалят и тревогите, и проблемите значително.“

Общински съветници също се изказаха в подкрепа на направеното предложение.

„Подкрепяме за важността на докладната и необходимостта от подобен род инвестиция. Бургас трябва да се развива в тази посока и можем да станем център на породен род здравеопазване, ако продължаваме да работим в тази посока“, обяви Христо Панайотов от БСП.

Докладната записка беше подкрепена от всички участвали в гласуването 45 общински съветници.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments