Ще бъдат ли затегнати COVID мерките в Бургас? От РЗИ предлагат преминаване към онлайн обучение

0
386
Онлайн образование
Онлайн образование. Снимка: Pixabay

COVID мерките в Бургас ще бъдат затегнати. Предвижда се днес следобед да се проведе заседание на Областния щаб по време, на което да бъдат обсъдени ограниченията.

От вчера Бургаска област се намира в лилавата зона, като заболеваемостта е 1004 на 100 000 души за изминалите 14 дни. Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров изтъкна, че във вторник и сряда е поставен рекорд, който ни поставя на четвърто място у нас след София, Благоевград и Перник.

105 паралелки в училищата са поставени под карантина, а от Здравната инспекция ще поискат от понеделник да се премине на онлайн обучение. Д-р Паздеров обясни, че заповедта все още не е изпратена до главния държавен здравен инспектор, защото ще има заседание на Щаба, но ако бъде взето това решение по време на заседанието, то ще важи за цяла област Бургас.

Има изпратена заповед от утре да бъдат преустановени плановите операции и плановия прием. Д-р Паздеров си обяснява създалата се ситуация като резултат от събиранията по празниците. По думите му кривата от 10 дни в Бургас е вертикална, а не – стръмна.

Очаква се да бъде искана и финансова помощ за бургаските лечебни заведения. Началникът на РЗИ отбеляза за „NOVA“, че електроенергията и горивата са скъпи. Той разкри, че са вдигнати цените на консумативите и медикаментите.

В Бургас стартират масови проверки дали се спазват COVID мерките.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments