Шофьор на „Мерцедес“ помете патрулка по пътя Банско-Кюстендил, пострадаха полицаи

0
517
Полиция
Полиция. Снимка: Искра.бг, архив

Шофьор на „Мерцедес“ е помел патрулен автомобил по пътя Банско-Кюстендил, при което са пострадали двама полицейски служители, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил.

Вчера следобед лек автомобил „Мерцедес“ е причинил катастрофа в района между селата Нов чифлик и Багренци. Водачът е шофирал рисково и не се е подчинил на подадените полицейски сигнали за спиране и проверка по пътя от Банско по ГП Е79.

Водачът е навлязъл на територията на Кюстендилска област и е поел в посока града. Служителите от оперативните дежурни на ОДМВР–Благоевград и Кюстендил са били в непрестанна връзка. Оперативният дежурен на ОДМВР–Кюстендил е разпоредил изграждането на контролно-пропускателни пунктове, водачът продължил да не се подчинява на подаваните сигнали от полицейските служители и продължил с рисковото шофиране. Мъжът е преминал през заграждения и шипове с твърде висока скорост и е ударил служебен автомобил „Опел Астра“, след което се е блъснал в крайпътно дърво.

41-годишният водач е бил изведен от автомобила и е бил задържан. Направени са му медицински прегледи и изследвания в кюстендилската болница. Двама полицаи също са пострадали – единият е със счупен пръст на единия крак и изкълчено рамо, а другият е със счупен пръст на дясната ръка.

По случая е започнато досъдебно производство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments