Шофирайте внимателно: Видимостта е ограничена

0
69
Сняг
Снимка: Агенция Пътна инфраструктура, Архив

Към момента всички автомагистрали, основни пътища и направления са отворени и без ограничения. Повече от 1000 машини са работили през нощта за нормалното почистване на пътищата, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Към момента само проходът „Троян-Кърнаре“ е затворен за всички превозни средства. През проходите „Превала“ и „Печинско“ е ограничено движението за автомобили над 12 тона. Ограничения заради снегопочистването за автомобили над 12 тона има и в двете посоки на магистрала „Тракия“. През целия ден са възможни усложнения по пътищата заради ниските температури, продължаващия снеговалеж и навяванията.

Снежната покривка в Северозападна България надминава 15 см. Пътят Лом – Монтана вече е отворен след като снощи беше временно затворен заради силен вятър и преспи. Снегорин излезе от пътя и се заби в канавката докато се опитвал да проправи път през преспите. Скоростта на вятъра в района е над 70 км/час. Десетки населени места в област Монтана са без ток.

Временно движението по пътя Шумен – Разград в района на с. Твърдинци се осъществява в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил. Движението се регулира от Пътна полиция, пише АПИ.

В София 188 стегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване през нощта във връзка с обилния снеговалеж във всички 24 районa. Обработките продължават и към момента, като се изпълнява разпръскване на смеси и на места избутване на снежна маса по трасетата на градския транспорт, опасни и стръмни участъци, основни улици в кварталите, общинските пътища. Обработена е и Южната дъга на Околовръстен път, съобщават „Нова телевизия“.

Във Варна силният североизточен вятър със скорост до 24 метра в секунда, както и падналият мокър сняг, създадоха проблеми през последните часове – паднали дървета и паднал стълб на уличното осветление. Няма пострадали хора, както и сериозни аварии.

Пътищата в Силистренско са заснежени, но опесъчени. Работят 22 машини. Заради облачното време видимостта е намалена до 200 метра. Духа силен до бурен североизточен вятър.

От Пътна полиция съветват шофьорите да карат с гуми, подходящи за сезона, пълни резервоари и да шофират съобразено с пътните условия. Съобразявайте скоростта, не предприемайте рискови маневри, опасни изпреварвания, спазвайте дистанция. Има риск от сериозни заледявания в ниските части, от снегонавявания в районите с по-силен вятър.

Снеговалежите ще започнат да спират през деня, но температурите ще останат ниски. От следващата седмица се очаква затопляне. Обявен е жълт код за ниски температури и силен вятър.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments