Шишков за АМ „Хемус”: Намерихме строителен хаос, има нови забавяния в строежа

0
40
Арх. Иван Шишков
Арх. Иван Шишков. Снимка: МРРБ

„Намерихме строителен хаос, има нови забавяния в строежа.“

Това установи след инспекцията си регионалният служебен министър арх. Иван Шишков на Лот 3 от автомагистрала „Хемус”. Преди месец той провери строежа на първите два лота, като беше установено, че по тях работата е спряла.

„През последните дни направихме плащания по важни инфраструктурни обекти. Извадихме тези обекти от икономическата кома, в която бяха изпаднали”, подчерта арх. Шишков пред журналисти.

Лот 3 е с дължина 17 км от пътен възел „Каленик“ до „Плевен“. Прогнозата за пускането му е през 2023 година, но не е ясно дали срокът ще бъде спазен. Регионалният министър увери, че в края на септември или в началото на октомври движението по Лот 10 ще бъде пуснато, който е дълъг 16 километра.

По думите му най-критичен е вторият участък от магистралата, който бил възложен последен. Ако не бъде довършен, нямало как да бъде пуснат и Лот 3. От МРРБ отбелязаха, че състоянието на Лот 2 е изключително притеснително.

„В няколко от мостовите задължения се е стигнало до извода, че трябва да бъде променен проекта, така че да бъде по-удачно спрямо съществуващия терен. Изгубило се е изключително много време. Проектите, които са били затлачени, ще бъдат разгледани максимално бързо и ако всичко е наред, ще бъдат одобрени“, заяви служебният регионален министър.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments