Шестима са задържани при наркосделка в Шумен

0
643
Криминалистична лаборатория, патрулен автомобил
Криминалистична лаборатория, патрулен автомобил. Снимка: МВР, Архив

Шестима души са били арестувани по време на наркосделка в Шумен, съобщиха от полицията. Иззети са приблизително 500 грама метамфетамин, синтетичен наркотик и таблетки.

….
Малко след 15:30 часа вчера при целенасочени оперативни действия по време на специализирана полицейска операция пред автокъща на бул. „Ришки проход“ е била извършена проверка на шофьор на лек автомобил „Volkswagen Golf“ с разградска регистрация. В колата, освен 23-годишният водач от Разград, били 20-годишен мъж от Кубрат и 38-годишен с постоянен адрес в София.

Шофьорът бил проверен малко след като закупил наркотични вещества от търговски обект в непосредствена близост. При извършения личен обиск в него бил намерен плик с около 30 грама дизайнерска дрога – „чай за пушене“.

При претърсване в търговския обект, стопанисван от 28-годишен мъж от Шумен, са били намерени електронна везна, около 4 грама „чай за пушене“, бледожълта бучка с неправилна форма, бяла на цвят бучка, осем таблетки, шест от които с лого на канабис.

В апартамент на улица „Вичо Папазов“, обитавано от шуменеца са намерени два плика с около 500 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метамфетамин, намерени са били две електронни везни, плик със суха тревна маса.

По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 А от НК. Разследването продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments