Шефът на НКЖИ: Алексова е освободена заради несправяне с поставените задачи

0
555
Инж. Златин Крумов
Инж. Златин Крумов. Снимка: НКЖИ

„Причината Управителният съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ да вземе решението за освобождаване на госпожа Гергана Алексова е очевидното й несправяне с поставените задачи, въпреки огромното желание, което тя имаше и политическата подкрепа, която тя получи по време на коалиционното правителство.“

Това заяви директорът на НКЖИ инж. Златин Крумов.

„Факт е, че благодарение на огромната експертиза на госпожа Алексова за определени периоди от време компанията остана без горива, без услуги по хигиенизиране на железопътните гари и застраховка трудова злополука на служителите, за които се наложи Управителният съвет да работи извънредно, да поема огромни отговорности и рискове. Приемам решението на УС за освобождаване на Алексова за рационално, а не за емоционално.“, уточни Крумов и добави, че ролята му като директор е да опазва и развива компанията.

Никога не сме позволявали в компанията ни да има корупционни практики, изтъкна инж. Крумов. Той разкри, че днес е получил заплахи от БСП и добави: „Ако това е цената на това компанията да бъде управлявана прозрачно и да работи нормално, съм готов да я платя“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments