Шатра е горяла на „Орлов мост“, има задържан за случая

0
198
Палатка
Снимка: БОЕЦ - България Обединена с Една Цел, Facebook

Мъж на 33 години е бил отведен от полицията снощи, след като е подпалил шатра на „Орлов мост“. Това е станало около 03:00 часа през нощта, пише „БНР“.


Задържаният обяснил пред униформените, че действията му не били умишлени, а заради невнимание. Няма сериозно пострадали, а огънят е горял едва няколко минути.

Преди това протестиращите от палатковия лагер на „Орлов мост“ заявиха, че злополуката е била предизвикана от 2 души. Те предполагат, че ставало дума за провокатори от ГЕРБ. По думите им полицията е реагирала бързо и заради това не се е стигнало до по-сериозен инцидент. Една от протестиращите разказа, че човек от лагера е с мехури, след като се е опитал да изгаси огъня.

„След това се появи една дама, която явно го защитаваше (този, който е запалил огъня), сякаш беше изпаднала в някаква истерия, видимо пияна, (казваше), че лъжем, че нищо не е запалено, че сме платени“, разказва Мария Костова за „бТВ“.

Към момента ситуацията спокойна. Демонстрантите обаче твърдят, че ще останат, докато управляващите не си подадат оставките. Блокадата пред Министерски съвет също продължава, въпреки че от днес властта е във ваканция.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments