Сгрешена ли е диагнозата на малко момченце в МБАЛ-Тетевен?

1
4092
МБАЛ-Тетевен
МБАЛ-Тетевен. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Малко момченце се оказва с две различни диагнози в две болници у нас. За случая ни сигнализира неговата майка Галя Василева, която ни предостави и документи за доказателство.

Миналата седмица детето с инициали Д.Г. се разболява. Има кашлица, хрема и температура. Тя го води при д-р Марияна Димитрова в МБАЛ-Тетевен. Лекарката му изписва лечение, като сред медикаментите има и антибиотик. Детето го приема два дни, след което на 17 септември неговата майка отново го води при д-р Димитрова, защото продължава да вдига температура. Галя Василева иска да му бъде направена рентгенова снимка

Снимката е била направена в МБАЛ-Тетевен, като майката не знае името на рентгенолога, който я е разчел, а от болницата не ни го съобщиха, защото по думите им не пазели такава информация. Рентгенологът твърди, че детето е с инфекциозна пневмония. Майката носи снимката на д-р Димитрова и тя насочва момченцето Д.Г. за хоспитализация.

Изследване
Изследване. Снимка: Личен архив

Галя Василева решава детето й да бъде прието в лечебно заведение в София, а не в Тетевен. Тя успява да намери място в Александровска болница. По пътя от Тетевен до столицата ситуацията се влошава, защото момченцето, което е само на 3 години, вдига висока температура. Така семейството не стига до Александровска болница, а решава да спре в „Пирогов“. Там е направена втора рентгенова снимка…и се оказва, че според рентгенолога детето няма никаква пневмония. Семейството е насочено за домашно лечение и явно се оказва, че това е правилното решение, защото момченцето се подобрява.

Изследване
Изследване. Снимка: Личен архив

След няколко дни майката отново го води при д-р Димитрова, която отчита подобрението. След това симптомите изчезват и детето дори започва отново да посещава детска градина.

Д-р Димитрова потвърди пред Искра.бг казаното от майката Галя Василева.

„Детето е в добро общо състояние, на антибиотика, който аз съм изписала първоначално“, каза тя.

Тя подчерта, че така й е била разчетена снимката и затова тя го е насочила за хоспитализация.

Майката Галя Василева подаде сигнал за случая в Медицински надзор. Оттам съобщиха пред Искра.бг, че той е бил насочен за разглеждане от експерти и предстои да бъде взето решение дали ще започне проверка.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
С.Байдуловски
С.Байдуловски
1 година по-рано

Без коментар,нали се чака проверка,плюс това се доверявайте на личните лекари,те са които пазятздравето на своите пациенти!