Северна Македония: Необходими са предсрочни парламентарни избори

0
39
Знаме на Северна Македония
Знаме на Северна Македония. Снимка: Архив

Във ВМРО-ДПМНЕ прекарахме 4 години на реформи и на трансформация, което беше много важно, заяви Християн Мицкоски, председател на ВМРО-ДПМНЕ, пред конгреса на партията.

Очаква се Мицкоски да бъде преизбран за лидер на формацията, съобщиха от скопския телевизионен “Канал 5“. Той коментира, цитиран от „Фокус“:

Днес, след четири години, ВМРО-ДПМНЕ отново е по пътя на победата. ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата политическа партия в Македония, има най-голямата парламентарна група в парламента, най-голям брой кметове в общините, най-голям брой съветници, но ние ще бъдем в опозиция още малко време и затова настояваме за бързи предсрочни парламентарни избори. Хората гласуваха на последните местни избори за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицията.

Християн Мицкоски посочи, че бедността расте и хората имат проблеми с енергетиката, електричеството, икономиката, върховенството на закона, престъпността и корупцията. По думите му здравеопазването и образованието се намират в много катастрофално положение и допълни:

Всяко ниво има много лоша и трагична ситуация в нашата Северна Македония. Ако прекарахме четири години за вътрешнопартийна трансформация и реформи, тогава ще последват реформи и ще върнем страната ни там, където й е мястото, а това е по печеливш път.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments