СЕМ решава дали да отстрани директора на БНР

0
10
Снимка: скрийншот
Снимка: скрийншот

Съветът за електронни медии днес трябва да вземе решение дали да отстрани генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов. Преди седмица СЕМ започна процедура по прекратяването на мандата му предсрочно. Тя бе открита с 3 гласа „за“ и 2 – „въздържал се“.

Скандалът около генералния директор на БНР се завихри след спирането на сигнала на програма „Хоризонт“ за цели 5 часа на 13 септември тази година. В началото на октомври от Съвета за електронни медии дадоха срок от една седмица на Светослав Костов сам да се оттегли от поста си, но той отказа.

Както Искра.бг ви съобщи в парламента бе сформирана специална анкетна комисия, която проучва всички факти и обстоятелства около прекъсването на програмата на радиото. Пред депутатите преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че се работи по пет версии. От думите му стана ясно, че една от версиите е опит да бъде свалена от ефир журналистката Силвия Великова.

При изслушването си Цацаров съобщи, че ще бъде направена очна ставка между Светослав Костов и техническия директор на радиото Пламен Костов, защото между показанията на двамата има сериозни разминавания. Пламен Костов твърди, че сигналът е спрян по нареждане на генералния директор. Светослав Костов, от своя страна, отрича това да е вярно и настоява разследващите да проверят дали наистина е разпоредил подобни действия по телефона.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от