Седмокласници от Търговище изкачиха връх Шипка, за да кажат: Модерно е да се чете!

0
102
Шипка
Снимка: Pixabay

Ученици от VII клас в Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в град Търговище изкачиха връх Шипка днес, за да заявят: „Модерно е да се чете!“ Някои от тях дори носеха любимото си четиво.

С биенето на първия училищен звънец тази година 4-те паралелки на VII клас в търговишкото училище се включиха в „Модерно е да се чете“. Инициативата стартира във Facebook, а идеята й е всяко дете да донесе в класната си стая любимо четиво и така да се сформира библиотека, от която всеки да може да вземе нещо за четене от свой съученик.

След това децата трябва да споделят и мисли за прочетенето, добави учителката им по БЕЛ Анета Милева за „24 часа“.

Сега върхът е само една от спирките на седмокласниците, които са на екскурзия. По време на нея те ще посетят родни градове на едни от най-големите български автори. Децата имат и дрескод – бяла тениска с надпис „Модерно е да се чете“.

От казанлъшкия националния парк – музей „Шипка – Бузлуджа“ припомниха, че в Деня на народните будители, както и в 2 дни след местния вот (28 октомври и 4 ноември), входът за ученици в Паметника на свободата на връх Шипка ще бъде безплатен.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от