Седем нови министри в новия кабинет?

0
319
Министерски съвет
Министерски съвет. Снимка: Искра.бг, архив

Цели нови седем министри може да има в новия кабинет, ако изобщо преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ приключат успешно и такъв бъде съставен, сочи прогнозата на „24 часа“, позовавайки се на неофициална информация. 

Очаква се от двете страни да бъдат направени сериозни компромиси, но по-големите ще бъдат от страна на ПП-ДБ. Така Мария Габриел ще е едновременно премиер и външен министър, докато за досегашния министър-председател Николай Денков се създава специален пост – вицепремиер по европейските въпроси. Компромисът от страна на ГЕРБ-СДС е запазването на поста на финансовия министър Асен Василев

Почти сигурно е, че министърът на отбраната Тодор Тагарев си тръгва. Оставката му като военен министър поискаха настоятелно и ГЕРБ, и опозицията. Неговият пост ще бъде зает от Христо Гаджев.

Очаква се на министерски постове да се завърнат стари и добре познати имена. Деница Сачева отново ще бъде министър на труда и социалната политика, Красимир Вълчев пак ще бъде министър на образованието. Росен Желязков ще поема Министерството на иновациите, Жечо Станков енергетиката, Ивелина Василева – Министерството на околната среда и водите, а Катя Панева – здравеопазването.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments