СДВР призова мирните протестиращи утре да посочват явните нарушители на обществения ред

0
60
Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР)
СДВР. Снимка: Архив

Призоваваме към опазване на обществения ред и явно разграничаване на позицията (на мирните протестиращи) при забелязване на такива граждани, които са с явни намерения за нарушаване на обществения ред.

Това заявиха от Столичната дирекция на вътрешните работи по повод очакваните протести утре в столицата. До Столична Община е достигнало писмо за предвидени протестни действия на площад „Независимост“ утре като от полицията щели да се погрижат да се изпратят достатъчно екипи, които да обезпечат сигурността на гражданите.

От СДВР уважавали правото на мирни протести на гражданите и по тази причина призовават при забелязване на граждани с явни намерения за нарушаване на обществения ред същите да бъдат посочвани на органите на реда. По този начин щяло да стане ясно на всички, че мнозинството от хора там наистина искали мирни протести.

От „Пътна полиция“ добавиха, че ще се подсигури безпрепятственото придвижване на хора и автомобили. Щели да имат поставени екипи и на всички входно-изходни артерии на София. Нито от СДВР, нито от Пътна полиция коментираха дали палатките, блокиращи пътните възли, ще бъдат премахвани утре.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments