Сдружение „Път на младите“ предлага мерки за справяне с демографската криза

0
1
Снимка: Фейсбук,
Снимка: Фейсбук, "Път на младите"

Сдружение „Път на младите“ предлага мерки за справяне с демографската криза, които внася в парламента и правителството, предаде „БНР“.

Те включват удвояване на детските надбавки (при родители, които работят), едногодишни трудови договори за младежите, създаване на Министерство на българите в чужбина и стипендии за студенти, които са част от българските общности зад граница.

Председателят Румен Чолаков изтъкна, че не желае министри, които са наясно с политиката. Иска такива, които разбират от ресорите си. От Сдружението твърдят, че емиграцията е най-големият и показателен протест срещу настоящото управление.

Твърдят още, че сънародниците ни, които живеят в чужбина не са 700 хиляди, а 3 500 000. По тяхно мнение е нужно да имат право да избират свои народни представители в обособен избирателен район – „чужбина“:

Безспорно е, че демографската криза е най-значимият проблем пред България в дългосрочен план. Именно затова, Път на младите започва изготвянето на своята
управленска програма за България точно от тази тема. В Път на младите вярваме, че България не е нужно да измисля топлата вода, когато дори нямаме течаща студена. Достатъчно е да разгледаме и приложим успешните подходи на други държави и ние залагаме именно на това в програмата си.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от