Сблъсък със закона: Задържани са двама, пречили на полицаи да изпълняват задълженията си в Пазарджишко

0
132
Полицейски патрулен автомобил, полиция
Полицейски патрулен автомобил. Снимка: Искра.бг

Двама са били арестувани заради това, че умишлено са пречили на полицейски служители на изпълнят задълженията си по служба, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Случката се разиграла в събота вечер на една от улиците в пазарджишкото село Мало Конаре. В района на кръстовище екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик е извършвал контрол над водачите на автомобили, преминаващи през населеното място. Униформените са спрели за рутинна проверка лек автомобил „Фолксваген“ с водач 51-годишен жител от същото село. Те са установили нарушение на Закона за движение по пътищата и са предприели съставянето на акт.

Водачът обаче категорично се е възпротивил на това, започнал е да пречи на полицаите да изпълнят служебните си ангажименти и дори при опит да го отстранят от служебния автомобил, счупил задното стъклопочистващо устройство на патрулния „Опел“.

Към полицаите приближил и 23-годишен мъж от същото село, който бил познат на шофьора. Той също започнал да се намесва в разговора, да вика и умишлено да възпрепятства работата на органите на реда. В резултат на това и двамата мъже били задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Те са криминално проявени, а спрямо тях е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments