Съставиха 8 акта при обход на горите във Варненско

0
94
Незаконна сеч. Снимка: Пиксабай
Незаконна сеч. Снимка: Пиксабай

Горските стражари са разкрили незаконна сеч на общо 4 куб. м. дърва за огрев, при интензивна проверка на територията на Държавно ловно стопанство „Шерба“. За незаконната сеч на нарушителите са били съставени 4 акта и 2 констативни протокола, пише „Дарик“.

Нанесени били и 4 акта в резултат от контролната дейност в Държавно ловно стопанство „Суворово”, където горските стражари са конфискували 2 куб. м нерегламентирано добита дървесина.

Извършват се системни проверки в обхвата на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Данните сочат, че от извършените през изминалата седмица 549 проверки, 241 са на обекти за добив на дървесина, 175 – на превозни средства, 143 – на физически лица, от които 52 са ловци.

Общо са съставени 14 акта и 4 констативни протокола по Закона за горите. На територията на Добричка област са задържани 1,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев. По два акта са съставили горските стражари в ДЛС „Тервел” и ДГС „Генерал Тошево”, както и автомобил и моторен трион са конфискувани от нарушител при проверките в Държавно горско стопанство „Преслав”.

От Североизточното държавно предприятие напомнят, че всеки гражданин може да подаде сигнал при съмнения за нарушение. От горските стопанства апелират да се спазват правилата за безопасност, а отпадъци да се изхвърлят само на регламентираните за целта места.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments